tirsdag 23. oktober 2007

Eventyret har begynt!Etter mye vasking og pakking kom vi oss endelig av sted den 19. oktober. Ruta gikk fra Gardermoen til Heathrow (London) og derifra til Dhaka. Turen gikk veldig greit. Mye nerver og lite søvn. På flyet var det flere som lurte på hva tre unge hvite jenter skulle gjøre i Bangladesh!

På flyplassen i Dhaka sto mentoren vår, Kristina, og lille Albert og tok imot oss. Det første som møtte oss var den varme, fuktige lufta. Sjåføren vår guidet oss gjennom den voldsomme trafikken til gjestehuset hvor vi bor her i Dhaka. Vi er glade vi kom velberget fram. Trafikken virker uten system og det er folk overalt. Vi holdt oss godt fast og håpte vi ikke skulle kjøre på noen. Gjestehuset er helt topp og vi har fått et fint rom å sove i. Her får vi også litt vestlig mat. Og ananas til dessert! Mmmm.

Vi var veldig trøtte, da vi ikke hadde sovet noe hele natten. Vi fikk oss noen timer søvn før vi gikk ut for å blant annet kjøpe oss Shalvar Kamis, en nasjonal klesdrakt. Nå følte vi oss mer vel!

Nå har vi vært i Bangladesh i bare tre dager, men vi har opplevd og sett så mye allerede. Kristina (mentoren) er skikkelig kul, og tar oss med på mye gøy. I går var vi i Old Dhaka. Der var det Durga Puja. Det er en hindufeiring som de lager i stand en gang i året for å tilbe en av de mange gudinnene sine. Det var utrolig masse mennesker der, og vi fikk et stort følge når vi gikk rundt og kikket. Hege var så heldig å fikk holde en liten skjønn unge av en dame. Det er veldig vondt å se all fattigdommen her, spesielt barna. Det mange tiggere, og når vi står i trafikken og venter hopper de opp i vinduene og ber om mat eller penger. Fælt.

I dag hadde vi vår første banglalesson! Vi skal lære litt grunnleggende bangla sånn at vi kan kommunisere litt her i Dhaka. Det er veldig gøy å kunne snakke litt med barna og rickshawsjåførene. Etter lunch hadde vi rickshaw-sightseeing med vår kjære mentor. Det var veldig spennende og vi blei til og med litt kjent i strøket. Nå kan vi prøve oss på egenhånd! Vi var innom en skredder og valgte ut stoff til shalvar kames for en billig penge. Nå blir de sydd og vi skal hente de på onsdag. Cool!

Her kan dere se noen bilder fra de første dagene:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser ut til at dokke he det veldig bra, og det e kjekt å sjå:) Gler mej til nye oppdateringa! Og forresten, takk for koselig telefonsamtale Andrea. Klem frå Ester

Amalie sa...

Godt at dere kom trygt fram - det gjorde vi også:) Her er det dyrt med nasjonale klesplagg, og alle går i vestlige klær, så det er litt kjedelig, da, at vi ikke får kulturen inn på den måten... Men vi får se...

Anonym sa...

haha, så vittige klær.

Gud er med dere.

Anonym sa...

No klarte ej endeli å skrive komentar :) Oss he fått dissa filmane du sente, men ej hekkje hatt tida til å sett dei, men i helga så ska de sje. Håpe du he de veldi kjekt så e de altids berre å sende e-post å slikt :) ej e veldi veldi veldi gla i dej andrea ;p